You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions ? Appelez-nous au +32 2 311 52 99 Sûr et sécurisé !
Sélectionné par nos experts
Réductions jusqu'à -40%
Livraison 5,90€
Retour gratuit
Garantie bouchon
Sélectionné par nos experts
Réductions jusqu'à -40%
Livraison 5,90€
Retour gratuit
Garantie bouchon

Guide du vin

Découvrez le monde merveilleux du vin.

Saint-Emilion : één van de bekende rode wijnen van Bordeaux

Saint-Emilion is een appellatie voor rode wijnen die geproduceerd worden in een deel van de wijngaard van Bordeaux. Een Franse rode wijn van AOC (appellation d’origine contrôlée) en AOP (appellation d’origine protégée) op Europees niveau, waarvan de productiezone bij de werelderfgoedlijst van de UNESCO behoort.

De rode Saint-Emilion is een wijn afkomstig van de stad Saint-Emilion, een rechtsgebied dat behoort bij de wijngaarden van Bordeaux, meer precies bij de Libournais, aan de rechteroever van de Dordogne. De schoonheid en de zeldzaamheid van deze wijngaard hebben veel bijgedragen aan zijn prestigieuze klassement bij de werelderfgoedlijst van de UNESCO sinds 1999. Vanuit deze appellatie zijn ook 2 andere herkomstbenamingen ontstaan in dezelde wijngaard, waarvan de Saint-Emilion en de Saint-Emilion Grand Cru.

Een van de redenen waardoor deze rode Saint-Emilion wijn zo bijzonderlijk is, zijn de druivenrassen die gebruikt worden tijdens de productie. Deze wijn worden namelijk geproduceerd op basis van een samenstelling van verschillende cepages, waarvan de drie belangrijkste Merlot (65%), Cabernet franc (30%) en Cabernet Sauvignon (10%) zijn. De wijngaard omvat 5 500 hectares voor een jaarlijkse productie van bijna 250 000 hectoliters wijn. Deze productiezone is ook zeer rijk wat de bodem betreft : de Saint-Emilion wijnen verschillen volgens hun oorspronkelijke streek. Deze wijnen kunnen echter vele jaren worden bewaard om beter te genieten van hun grote tannische kwaliteit.