You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions ? Appelez-nous au +32 2 311 52 99 Sûr et sécurisé !
Sélectionné par nos experts
Réductions jusqu'à -40%
Livraison 5,90€
Retour gratuit
Garantie bouchon
Sélectionné par nos experts
Réductions jusqu'à -40%
Livraison 5,90€
Retour gratuit
Garantie bouchon

Bernard Magrez (Pape Clement) voegt Spaans domein toe aan zijn reeks eigendommen

Posté le mardi 15 juillet 2014 16:56 par Eric Merny Actua

De flamboyante kasteeleigenaar en multimiljonair Bernard Margrez heeft wijngaarden gekocht in één van de up-and-coming regio’s van Spanje in Jumilla. Hij kreeg reeds de smaak van Spanje te pakken door enkele jaren terug een domein te kopen in de topregio Priorat alsook in Toro.

Het kleine domein heet simpelweg ‘Bernard Margrez à Jumilla” en omvat slechts 2 hectares op dit moment. Men heeft geen aankoopprijs vrijgegeven. Eén van de redenen waarom Bernard Margrez, die zijn reputatie opgebouwd heeft met het superbe Château Pape Clément, in Spanje investeert is dat hij vindt dat het imago in de ganse wereld en de kwaliteit van de Spaanse wijn toeneemt.

Jumilla ligt vlakbij bij Valencia in het zuiden van Spanje. De reputatie van Bernard Magrez en zijn zoon kennende gaan ze ook hier streven naar een topwijn. Ze zouden bij aanvang een wijn maken met hoge kwaliteit maar die ook aan een hoge prijs zou verkocht worden, met een beperkte productie van 2000 flessen per jaar. Eens dit merk gekend is wil men druiven aankopen en een goedkopere wijn op de markt brengen met de naam van het domein.

Door deze aankoop bevestigd Bernard Magrez zijn reputatie als verzamelaar van wijndomeinen, en komt de teller op 41 te staan. Hieronder zijn ook 4 befaamde Grands Crus Classés uit Bordeaux : Château Pape-Clément (Grand Cu de Graves, Pessac-Léognan), Château Fombrauge (Saint-Emilion Grand Cru Classé), Château La Tour Carnet (Grand Cru Classé Haut-Médoc) en Clos Haut Peyraguey (1er cru Classé de Sauternes).