You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Oostenrijkse vaten in Bourgogne

Posted on January 20, 2015 10:41 by Eric Merny Actua,  Bourgogne

Op het kleine familiale domein van 8 hectares gelegen Meursault, bewerkt wijnbouwer Rémi Jobard de bodem en gebruikt hij enkel biologische compost. Hij onderschrijft de biodynamische wijnteelt. Na een manuele oogst, worden de wijnen gerijpt in zijn kelders alsook door hem persoonlijk gebotteld na een vatlagering van 18 maanden en dit zonder filtering. Zijn specialiteit is uiteraard Meursault, maar je kan ook mooie wijnen uit Monthélie en Volnay bij hem vinden. Sinds heel lang aanwezig in Bourgogne…sommige bronnen vermelden de familie Jobard reeds in de 16de eeuw. Hij produceert slechts 50 000 flessen per jaar.

In de kelder was hij sinds geruime tijd niet meer gelukkig met het resultaat van de Franse vaten. Hij liet vaten en foeders (grote vaten van 600 tot 1200 liter) overkomen uit Oostenrijk, gemaakt door de zeer gereputeerde tonnenproducent Stockinger. Het is zonder overdrijven een revolutie in de Bourgogne, zelfs in Frankrijk.

Na een wijnproeverij door professionelen van de Revue de Vin de France, kwamen ze tot de conclusie dat de wijnen gerijpt op de Oostenrijkse foeders gereserveerder maar intenser overkwamen dan deze gerijpt op Franse vaten. Het zijn elegante Meursaults zonder zwaarte, maar wel indrukwekkend van kwaliteit. Vanaf vandaag zullen de wijnen van Rémi Jobard dus voorzien zijn van een Oostenrijkse handtekening.

bourgogne