You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Bourgondische wijnen luisteren naar hun amateurs en professionals: een recente enquête!

Posted on November 13, 2014 09:28 by Eric Merny Actua,  Bourgogne

Bourgogne is misschien wel een van de wijnregio's waar het getrouwheidspercentage één van de sterkste is. Dit wordt bevestigd door een recent marktonderzoek: 83% van de respondenten zegt deskundigen en kenners te zijn, slechts 2% zegt beginners te zijn. 83% heeft al de regio Bourgogne werkelijk bezocht en bijna 16% zou zo dit binnenkort gaan doen. Bourgognewijnen zijn dus geen theoretisch principe, maar leven en delen met hun liefhebbers.

"Dit is iets wat we sterk aanvoelen. Gezien we dit weten, willen we in geen geval een geprefabriceerde speech opleggen. We willen aan de eisen van onze klanten voldoen, ons aanpassen aan elk specifiek marktprofiel en de lokale bedrijfscultuur", zegt François Labet, voorzitter van de Commissie Marketing en Communicatie van het BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne).

De wijnprofessionals - amateurs die zich willen bekwamen of meer leren kennen over Bourgogne- wijnen verwachten dit te doen in het hart van de wijngaard: 83% door bezoeken aan wijnbedrijven, 57% door deelname aan professionele of openbare wijnevenementen, 49 % door bezoeken aan de wijngaarden.

Direct contact blijft een belangrijk middel voor deze amateurs. Als ze niet kunnen komen naar de regio zelf hoopt 69% van de antwoorders dat ze wijnbouwers en handelaars uit Bourgogne kunnen ontmoeten dicht bij hun huisbasis.

Tot slot, blijkt dat naast het lezen van boeken en tijdschriften, sociale netwerken een essentieel middel zijn om de kennis van de wijnen van de Bourgogne te ontwikkelen en hun centrale rol in het begrijpen en bewustwording van deze regio belangrijk is : 60% van de respondenten zijn actief op ten minste één sociaal netwerk (vooral Facebook en Twitter). 72% is zelfs bereid om ervaringen uit te wisselen tussen professionals in een ruimte specifiek gewijd aan de Bourgognewijnen.