You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Beaumes-de Venise

Posted on March 6, 2015 19:09 by Eric Merny Kennis

In juni 2005, krijgen de rode wijnen van Beaumes-de-Venise de hoogste rang van Cru Côtes du Rhône, het resultaat van 20 jaar gemeenschappelijke kwalitatieve inspanningen nadat deze herkomstbenaming in 1978 Côtes du Rhône Village werd.

Op de zuidelijke helling ten zuidoosten van de Dentelles, beslaat de wijngaard de prachtige heuvels van 4 steden. De rode wijnen zijn afkomstig uit verschillende wijngaarden.

Het decreet van de AOC is gebaseerd op specifieke criteria

- Beboste gebieden zijn niet opgenomen in de afbakening van het landschap, dit om het milieu te beschermen en het bevorderen van de balans de natuur en de biodiversiteit in het Rhônedal.

- De oogst is handmatig, met het oog op het plukken bij goede rijpheid plukken en het oogsten van druiven in perfecte sanitaire toestand. Chemische onkruidbestrijding tussen de rangen is verboden alsook specifieke anti-botrytis behandelingen.

- De opbrengsten zijn matig en gecontroleerd (38 hl / ha) voor een Cru uit de Côtes du Rhône.

- Opdat de kwaliteit en de typiciteit van de wijnen na rijpen zouden voldoen aan de verwachtingen van de consument. De wijnmaker zal niet rechter en partij zijn: de jury zal bestaan uit een wijnmaker, een consument en een Oenoloog.

Respect voor het milieu en kwaliteit van de wijn, zijn de voornaamste bezorgdheid van de 100 telers die werken in deze Cru AOC Beaumes-de-Venise (rode wijnen).

De rode wijnen van Beaumes-de-Venise hebben een diepe kleuring, van kersenrood tot paars, waardoor deze cru van Côtes du Rhône een sterke identiteit heeft.

De jaarlijkse productie is ongeveer20.000 hl. Aantal geproduceerde flessen per jaar: 2,6 miljoen. Oppervlakte: 600 ha. Type Bodem: Klei en kalksteen

Samenstelling qua druiven: De belangrijkste druif is grenache noir die ten minste voor 50% aanwezig moet zijn, de complementaire druif is Syrah voor een minimum van 25%. Men mag andere druivenrassen toevoegen zoals Mourvèdre, Cinsault en andere rassen die toegestaan zijn in het Rhônedal met de mogelijkheid van 10% witte druiven in de blend.