You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Wine Guide

Discover the wonderful world of wine

Soave Classico, een Italiaanse wijn met een verrassende smaak

De Soave Classico, afkomstig uit de regio van Verona, is een witte wijn met een DOC herkomstbenaming. De Soave Classico heeft zijn naam te danken aan zijn oorspronkelijke stad, Soave, gelegen in de regio verona die op haar beurt bekend is als één van de rijkste wijnregio’s van Italië. Wat de productie betreft, staat de Soave op de derde plaats, net na de Chiante en Asti, wat van hem één van de populairste Italiaanse droge witte wijnen maakt.

Zijn productiezone omvat verschillende wijngaarden, waarvan de San Giovanni Ilarione, Mezzane di Sotto, San Martino Buon Albergo, Lavagno, Cazzano di Tramigna en de Monteforte d’Alpone.

De Soave Classico, met zijn uitzonderlijke lichtheid, geniet van een zeer verfijnde en romige geur. Zijn hooi-gele kleur met groene gloeden doet denken aan de exotische kant die zich in de mond onthult. Tijdens het proeven zullen de frisheid van zijn fruitige noot en de amandelsmaak progressief de gehemelte van iedere liefhebber van kwaliteitswijnen bekoren. Deze karakteristieken kunnen uitgelegd worden dankzij, namelijk, zijn cepages, die voor 70% bestaat uit Garganega en voor de resterende 30% bestaat uit Trebbiano di Soave.

De Soave Classico is zonder twijfel een witte wijn die perfect gerechten op basis van zeevruchten en vissen zal kunnen begeleiden. Hij is ook perfect geschikt voor asiatische gerechten. Om te verzekeren dat de combinatie van de twee smaken geslaagd is, is het belangrijk dat de wijn vrij fris is, tussen 8 en 10°C.

Een andere belangrijke informatie : de Soave Classico wordt gedronken binnen de 2 jaar na zijn vinificatie. Deze wijn is de keus bij uitstek voor zijn lichte fruitsmaak. Hij is ideaal voor diners onder vrienden, romantische diners zowel als voor grote gelegenheden.