You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Wine Guide

Discover the wonderful world of wine

Lalande de Pomerol AOC

De appellatie Lalande-de-Pomerol is in de regio van Libournais gelegen, op een dertigtal kilometers van de stad Bordeaux. Deze omvat een oppervlakte van 1200 hectares voor een jaarlijkse productie van 54000 hectoliters. De herkomstbenaming Lalande-de-Pomerol spreidt zich over 2 gemeentes : Néac en Lalande-de-Pomerol. Tegenwoordig telt men ongeveer 200 wijnbouwers die Lalande-de-Pomerol produceren.

De geschiedenis van deze herkomstbenaming is terug te traceren naar de XIIde eeuw met de acties van de broeders en de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem en tenslotte de Ridders van Malta. Deze hebben wijngaarden gekweekt voor de clerus, voor de bedevaartsgangers van Santiage de Compostella en voor de kruisvaarders.

Wat het kimaat betreft geniet deze appellatie van mooie warme periodes met veel insolatie en een eerder oceanische vochtigheid die zeer geschikt is voor de wijngaarden. De bodem is samengesteld uit kiezels met een neiging tot zanderige bodems.

Wat de druivenrassen betreft vind men één druivenras terug dat er boven uitsteekt : de Merlot die zonder twijfel voor de finesse en rondheid van de rode wijnen van de herkomstbenaming zorgt. Vervolgens vinden we ook de Cabernet Franc terug die voor een sterk en rijk bouquet zorgt. Tenslotte wordt ook Cabernet Sauvignon gebruikt, die wel zeldzamer wordt maar voor een fluwel aspect zorgt bij wijnen met een groot bewaarpotentieel.

De wijnen van de appellatie Lalande-de-Pomerol zijn heel diep en intens rood, met een sterke tannische kracht maar toch met een vrijgevige en gezellige kant. De wijnen van Lalande-de-Pomerol worden in de hele wereld gewaardeerd en kunnen op uitzonderlijke momenten gedronken worden maar ook tijdens gezellige momenten onder vrienden.