You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

wijnbar in een hospitaal

Posted on November 6, 2014 08:55 by Eric Merny Actua,  Exclusief

Het moet wel gezegd worden dat het hier gaat om een wijnbar die voorbehouden zal zijn voor de patiënten (en hun familie) van de dienst palliatieve zorgen. Een excellent idee volgens heel wat personen, want een verblijf op palliatieve zorgen betekent niet altijd dat men zich reeds in een terminale fase van het leven bevindt.

Het idee achter deze wijnbar in een hospitaal milieu is het creëren van een zo normaal mogelijke natuurlijke omgeving. Het Universitair Ziekenhuis van Clermont-Ferrand kondigt dus de opening van deze wijnbar aan, dankzij de initiatieven van Dr Virginie Guastella. Ze geeft meer uitleg: "Het is een andere manier om zorg te dragen voor een ander" weerlegt ze de kritiek van sommigen. Ze verdedigt voor haar patiënten het recht "om te genieten en genot te geven". Zelfs op het einde van het leven. Vooral op het einde van het leven. Een originele en heel menselijke invalshoek.

De consumptie zal medisch omkaderd en begeleid worden, want we bevinden ons tenslotte in een klinische omgeving. Ze gaat verder in haar betoog: "de Fransen onderhouden een hedonistische verhouding met voeding en wijn, synoniem voor geprivilegieerde momenten van gezelligheid en het samenzijn met anderen". En inderdaad, waarom zouden wij alle gastronomische genoegens ontnemen aan het eind van een leven, dingen die het leven zelfs op het einde een stuk aangenamer zouden kunnen maken. We weten allemaal dat een goed glas wijn ons een ontspannen gevoel kan geven en een serene blik op de dingen kan bewerkstelligen.

De wijnbar beschikt nu reeds over mooie kwaliteitswijnen, excellente flessen Champagne en enkele mooie Whisky's. Ze worden bewaard onder de beste omstandigheden zoals in een echte wijnbar. Een voorbeeld om te volgen!