You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Een nieuw boek over spectaculaire wijn: Vins de feu, à la découverte des volcans célèbres. (Charles Frankel)

Posted on October 28, 2014 16:24 by Eric Merny Actua,  Boeken

Als je de taal van Molière enigszins beheerst is er pas een indrukwekkend nieuw wijnboek verschenen van de hand van Charles Frankel.

Charles Frankel, was al vroeg geïnteresseerd in het vulgariseren van wetenschap, zowel in de visuele als geschreven media. Na zijn studies in de geologie uitgevoerd in de Verenigde Staten (vulkanologie, planeetkunde) kreeg hij deze microbe te pakken. Verdeeld tussen onderzoek en reportage, richt hij zich nu op het schrijven van populairwetenschappelijke boeken, artikelen voor tijdschriften en de ontwikkeling van audiovisuele projecten voor televisie.

Vulkanen hebben steeds synoniem gestaan voor kwaliteitsvolle wijnen, dankzij hun rijke vruchtbare grond en hun reliëf dat specifieke microklimaten creëert.

Vandaag de dag, genieten de wijnen van de vulkanen van een echte renaissance, van de Napolitaanse Lacryma Christi tot de grote rode wijnen van de Etna, via de mollige witte Eolische wijnen naar de Cabernets uit Californië. Ook Frankrijk heeft zijn vulkanische bodem, de Puy-de-Dome, waar oorspronkelijke uitstekende wijnen gemaakt worden van Pinot Noir en Gamay.

Het drinken van vulkanische wijnen betekent ook zich verdiepen in de geschiedenis van deze slapende monsters. Denk maar aan het tragische lot van Santorini, volledig verwoest door de grootste uitbarsting in de historische tijden, of Pompeï, de stad aan de voet van de Vesuvius, die fortuin maakte dankzij de grootse wijnen die er gemaakt werden.

Gepassioneerd schrijver over vulkanen en ervaringsdeskundige, brengt de schrijver de grote uitbarstingen tot leven, alvorens hij ons naar de makers van extreme wijnen brengt. Hij biedt wat elke vulkaan betreft ontdekkingsroutes en een lijst van de wijngaarden die het verdienen van bezocht te worden.

Een boek om niet te missen voor liefhebbers van bijzondere wijnen.

Gepubliceerd door Dunod. 240 pagina's. ISBN: 978100599356