You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Champagne Roederer lanceert een Brut Nature designed door Starck

Posted on November 6, 2014 09:07 by Eric Merny

Vorige week, lanceerde het beroemde champagnehuis Louis Roederer zijn Brut Nature 2006 in Londen. Dit is het eerste nieuwe product voor dit merk sinds 40 jaar. De laatste lancering dateert van 1974 met de creatie van de Crystal Roederer Rosé. Deze champagne onderging trouwens geen malolactaatgisting.

Het idee van het creëren van een champagne Roederer met een laag glucosegehalte kwam als een gevolg van de hittegolf in 2003. Sinds deze oogst begon men met het verminderen van de dosering van suiker op alle wijnen.

Na enkele pogingen in 2003, 2004 en 2005 om een aantal flessen Ultra Brut teproduceren (minder dan 6 g / l suiker) was het pas in 2006 dat het huis de beslissing nam om een Champagne met nul dosering aan suiker op de markt te brengen, wat nu resulteert in de geboorte van Louis Roederer Brut Nature. De beslissing om een Brut Zero te maken werd gestimuleerd door Philippe Starck, een grote fan van champagnes zonder dosering. Philippe Starck werd ook gevraagd om te zorgen voor de verpakking, die hij zo minimalistisch mogelijk wilde.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard van 10 hectare te Cumières in biodynamische cultuur. Het is een blend van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir. De druiven werden allemaal geplukt op dezelfde dag en samen geperst. De beslissing om de druiven op dezelfde dag te oogsten was om alle invloed van het ras te elimineren maar het terroir volop te laten spreken. Een andere specificiteit van deze Champagne is de druk van 4,5 bar ten opzichte van 6 bar in een normale fles.

De productie is beperkt tot 60 000 flessen en de prijs zal rond de € 83 hangen.

De lancering van Brut Nature deze stimuleerde het champagnehuis ertoe om ook de dosering van de Brut Roederer (zonder jaargang) terug te brengen tot 9 g /l versus 12 g/l in 2002, en de daling van de druk op de flessen van alle Roederer champagnes te verlagen van 6 naar 5,5 bar.