You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Champagne Nicolas Feuillatte verliest zijn oprichter

Posted on September 4, 2014 16:06 by Eric Merny Actua,  Champagne

Nicolas Feuillatte, de naamgever van de grootste coöperatie in Champagne, is overleden op 88 jarige leeftijd.

De Champagne is de meest verkochte in Frankrijk (52 % marktaandeel!) en je kan hem in 83 landen ter wereld op wijnkaarten aantreffen.

Nicolas begon met het maken van Champagne in 1976. Hij had fortuin gemaakt in New York in de Verenigde Staten als handelaar in koffie! Zijn familie was uitgeweken door de oorlogen in Europa.

Toen Nicolas 40 jaar was besloot hij terug te gaan naar Frankrijk. Hij was erin geslaagd om in de buurt van Reims een wijngaard van 12 hectare te kopen. In het begin ging het dus om een klein Champagnehuis waar bijna de integrale afzet naar de VS ging door verkoop aan zijn bemiddelde en beroemde vriendenkring.

Heel snel moest Nicolas zijn productie uitbreiden door het grote succes. Hij deed dit niet alleen maar in samenwerking met Henri Macquart. In 1986 richten ze samen een wijncoöperatie op onder de naam Champagne Nicolas Feuillatte.

Vandaag beheren ze 5500 hectare wijngaard in samenwerking met 5000 wijnbouwers. In 2013 verkochten ze maar eventjes 10,4 miljoen flessen waardoor ze in de top 3 van de best verkopende merken komen, achter Moët en Veuve Clicquot.

Er bestaat geen twijfel over dat Nicolas Feuillatte een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan het democratiseren van de champagne maar toch steeds met het oog op het behouden van kwaliteit.
Naast een aantal basismerken wordt hier trouwens een prachtige grote cuvée gemaakt, de Palmes D’Or die steeds met jaargang op de markt komt. Dit was trouwens ooit de champagne die geschonken werd in de Concorde.