You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Produceert La Lagune zijn Cru in 2013?

Posted on June 26, 2014 15:15 by Eric Merny Actua,  Nieuws

Caroline Frey, eigenares van het Château La Lagune, 3° Grand Cru Classé, in de herkomstbenaming Haut-Médoc, nam de heel uitzonderlijke beslissing om haar wijn niet aan te bieden tijdens de primeurs van dit jaar. 

Dat 2013 een moeilijk Bordeauxjaar wordt, is het minste wat we kunnen zeggen, maar een wijn niet laten proeven is wel heel uitzonderlijk. De reden hiertoe is dat nagenoeg de ganse oogst Merlot verloren gegaan is door de klimatologische omstandigheden: vooral veel grijsrot dat massief en snel toesloeg. Gezien Merlot een groot deel van de normale samenstelling uitmaakt en men nu bijna voor 100 % op Cabernet Sauvignon terug moet vallen maakt het moeilijk om te beslissen of ze de wijn aan de consumenten willen aanbieden in deze jaargang.

Caroline gaat vanaf nu de evolutie van de wijn heel zorgvuldig opvolgen en slechts later in het jaar beslissen of er al dan niet een Ch. La Lagune 2013 komt.