You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Oogst gestart in de Champagne!!

Posted on September 25, 2014 14:12 by Eric Merny Actua,  Champagne,  Oogst

Het startschot van de oogst 2014 is gegeven ! Maandagochtend vorige week vonden we de eerste plukkers terug in de wijngaarden die genoten van een stralende zon.

Op het eerste zicht ziet de oogst er veelbelovend uit zowel voor de kwaliteit als voor de kwantiteit. Volgens France Agri Mer (nationaal instituut bevoegd voor zee- en landbouwproducten) zou de oogst dit jaar 3,2 miljoen hectoliters kunnen bereiken wat in vergelijking met het 5 jaarlijkse gemiddelde een stijging is van 13 %.

De wijngaarden in de Champagne konden tevens genieten van vrij behoorlijke weersomstandigheden. Het warme weder van mei en juni zorgde voor een uitstekende bloemzetting. Terwijl de wijnbouwers zich in augustus een beetje zorgen maakten omwille van de vochtigheid, is het weer de laatste 10 dagen eerder warm en droog. Hierdoor werden de enkele haarden van grijsrot een halt toegeroepen.

Het eerste sap dat bekomen werd smaakte zuiver en goed. De Aube is traditioneel gezien de eerste regio in de Champagne die start met de oogst omdat ze het meest zuidelijk liggen vlakbij de Bourgogne. De grote start was pas woensdag.

Wil je alle data kennen gemeente per gemeente en druivenras per druivenras dan kan je steeds terecht op de site van het Comité Champagne : http://www.champagne.fr/fr/accueil