You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Oogst 2014 in de Languedoc: wijnen vol van frisheid en elegantie

Posted on November 13, 2014 09:21 by Eric Merny Actua,  Languedoc

Terwijl de productie stijgt in Frankrijk na twee jaar van kleine opbrengsten, vond zij haar normale peil terug in de wijngaarden van de Languedoc. Een situatie die niet gerelateerd is aan de regenbuien in de herfst, want de druiven waren ondertussen reeds geplukt, maar wel aan het deficit in de pluviometrie gedurende de eerste 6 maanden van het jaar en de hagelbuien in het begin van de zomer. Het jaar 2014, echter, ziet er erg goed uit met kwaliteitsvolle, frisse en elegante wijnen, in lijn met de huidige wensen van de consument.

Een vroegtijdige jaargang

2014 staat voor 6 maanden zon en droogte, gevolgd door een koele zomer. De regen van juli en augustus kan het watertekort uit de winter en voorjaar nochtans niet compenseren. Maar het is tevens vanaf eind augustus en begin september, ideaal weer, met zon, wind en niet te warme nachten, waardoor de rijping van de druiven perfect en vroegtijdig tot stand kwam voor alle druivenrassen.

Een kwaliteitsvolle jaargang

Deze nieuwe jaargang belooft uiterst kwalitatief te zijn in het geheel van wijngaarden van de Languedoc. Als we het geheel van de rijpingscyclus bekijken zien we dat de totale som van de temperatuur optimaal was, zonder te weinig of teveel zon. Bovendien heeft het contrast tussen warme dagen en koele nachten, tijdens de rijping, de ontwikkeling van mooie aroma's en anthocyanen bevorderd.

Het resultaat wordt bevestigd door de eerste most, het worden wijnen die bulken van elegantie en frisheid.