You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Geen Clos des Mouches 2013 noch 2014 bij Domaine Chanson

Posted on October 9, 2014 17:23 by Eric Merny Actua

Slecht nieuws uit de Bourgogne. Na de jaargang 2013 die reeds ontbrak in de mooie serie wijnen van het Domaine Chanson, zal ook 2014 niet beschikbaar zijn. Zwaar geraakt door de hagel in het voorjaar heeft de wijngaard zo hard afgezien dat er onvoldoende gezonde druiven zijn om deze wijn met een grote reputatie te produceren. Deze wijn bestaat zowel in rood als wit.

Gelukkig kunnen we als geprivilegieerde getuige tijdens de oogst bevestigen dat de meeste druiven op de wijngaarden van het Domaine Chanson van uitstekende kwaliteit zijn. De selectie van de druiven daarentegen is heel streng zowel op de wijngaard als aan de kelder, om alle druiventrossen die tijdens de hagelbuien van de lente teveel geraakt werden te verwijderen. De kwaliteit zal heel hoog liggen, de kwantiteit zal eerder beperkt zijn.

In Beaune is de Clos des Mouches, deels eigendom van het Maison Drouhin en deels eigendom van het Maison Chanson, een wijngaard gelegen op heuvels met een expositie op het zuidoosten. De bijenkorven van de wijnbouwers bevonden zich hier vroeger op een ideale plaats. “La Mouche” is een edele naam voor de honingbij in het oud Frans vandaar de naam van deze plek. De stijl van de wijnen van Drouhin en Chanson zijn heel verschillend op deze wijngaard, eenvoudig weg omdat de 2 percelen zich op een verschillende ondergrond bevinden, wat nogmaals het belang onderstreept van dit element in de smaak en de stijl van wijnen.

In het hartje van de Clos des Mouches is Chanson dus één van de belangrijkste eigenaars met een perceel van 4,5 hectares. Ideale situering op de heuvels van de Mont Saint-Désiré met zijn zuidoostelijke oriëntatie, op de grens met de Premiers Crus van Pommard. 2,5 hectares zijn beplant met Pinot Noir op een ondergrond van kalk met daarboven een grond van klei en krijt.

Chanson is een exceptioneel domein met Premiers en Grands Crus. Ze beschikken over legendarische kelders in de bastion daterend uit de 15de eeuw. Prachtige grote wijnen in het hartje van de wijngaarden van Bourgogne. Dat Champagne Bollinger eigenaar is van dit huis kan enkel het streven naar kwaliteitswijnen bevestigen.