You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Dynamische investeringen in de Franse wijngaarden: beloften voor kwaliteit

Posted on December 2, 2014 19:00 by Eric Merny Actua

Vandaag is de grote dag! Vinitech Sifel 2014 opent zijn deuren met 65000 m2 technische oplossingen, diensten en innovaties. Juist één maand voor de lancering van het nieuwe begeleidingsprogramma voor investeringen in de wijnindustrie (het neerleggen van de dossiers begint op 6 januari 2015 bij het wijnagentschap FranceAgriMer), zal dit salon de bezoekers helpen nadenken over de hernieuwing en modernisering van hun productiemateriaal.

Dit vernieuwde investeringsprogramma wil vooral volgende zaken benadrukken : investeringen gekoppeld aan nieuwe praktijken, vooral deze die een positief impact hebben op het milieu alsook de aankoop van materiaal om alternatieve technieken toe te passen om betere geconcentreerde most te realiseren. De kleine en gemiddelde ondernemingen (gedefinieerd door FranceAgriMer als bedrijven die een lagere omzet doen dan 50 miljoen € en minder dan 250 mensen in dienst hebben) kunnen rekenen op een steun die oploopt tot 35 % van de investeringen.

Dit programma ondersteunt op een doeltreffende manier sinds 2008 de investeringen in de wijnsector en onderhoudt een dynamiek die enkel maar toeneemt. Als ondersteuning telt een onderzoek gerealiseerd door Vinitech-Sifel waaruit blijkt dat 79 % van de kleine wijnbouwers en 82 van de coöperatieven plannen hebben om te investeren in nieuw materiaal en technieken.