You are using an outdated and unsupported browser. Please upgrade to Chrome, FireFox, Opera, Safari or Internet Explorer 9. Thanks!   
Questions? Call us at +32 2 311 52 99 Safe and secure!
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty
Selected by our experts
Reductions up to -40%
Delivery €5.90
Free returns
Cork warranty

Champagneverkoop vermoedelijk pas terug op niveau vanaf 2018

Posted on September 9, 2014 10:39 by Eric Merny Champagne,  Actua

champagne 2014

Een pas verschenen rapport gaat er vanuit de markt voor Champagne pas in 2018 terug zijn record hoogte van 2011 zal evenaren. Hiervoor rekenen ze vooral op de markten van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België! Maar op zeker te spelen zal men ook de groei buiten Europa moeten stimuleren.

In 2011 verkocht men in totaal 323 miljoenflessen. Sinds 2 jaar trad een daling op in de verkoop. In 2013 leed men een verlies aan marktaandeel met 1,2 % wat toch nog steeds een verkoop van 305 miljoen flessen betekende. Alle signalen van dit lopende jaar en de volgende 3 jaar gaan uit van een lichte stijging elk jaar.

Eén van de grootste problemen waarmee de Champagnemarkt te maken had was een ernstige daling op de interne markt in Frankrijk. Ondanks dat Champagne een exportproduct is bij uitstek staat Frankrijk zelf toch nog steeds voor meer dan 50 % van de totale verkoop. Men gaat er vanuit dat binnen Frankrijk de markt nog zal dalen met 2,5 miljoen flessen tot 160 miljoen flessen voordat de markt in 2015 zou stabiliseren.

De groeimarkten van de laatste jaren, die voorheen als derde spelers beschouwd werden, zijn vooral de Verenigde staten, Australië, Hong Kong en Mexico. Op dit moment staan ze in voor 20 % van de export terwijl dit 10 jaar geleden nog maar 14 % was.

Deze groei in deze nieuwe landen is vooral te danken aan de promotie door grote champagnehuizen. Het rapport gaat er vanuit dat men terug naar een verschuiving gaat in het voordeel van de klassieke afnemers door een stille maar gestage economische groei de volgende jaren.

Eindelijk dus een positief optimistisch economisch rapport waar en vertrekt vanuit een groei in plaats van daling wat de economie betreft. De ervaring leert dat de wijnmarkt, met specifiek de champagnemarkt, heel dikwijls juiste analyses trok de voorbije jaren betreffende de evolutie van de financiële markten. Hebben ze gelijk kunnen we met zijn allen weer wat extra flessen champagne openen om dit feit te vieren.